Portret van Peter Huisman

santiago de musicalPeter Huisman

"Santiagoproject gaat over het ontmoeten van bijzondere mensen"

Vele mensen en evenzoveel verhalen. Dit is het Santiagoverhaal van Peter Huisman, één van de initiatiefnemers van dit project.

Vertel eens, Peter, wie ben je?
“Peter Huisman, dus. Ik woon met mijn vrouw in Westzaan. Ik heb twee hele grote kinderen en ook kleinkinderen. Ik ben – wat ze noemen – ‘pensionado’; mijn hele leven heb ik in de grafische en communicatiewereld gewerkt: reclame, marketing, noem maar op.”

Waar geloof je in?
Lachend: “Ik ben zo gereformeerd als mogelijk. Mijn vader was wat aan de strenge kant; dat ben ik niet meer. Ik was van huis uit gewend om naar de kerk te gaan, maar zo na mijn 30ste zijn er ook vijfentwintig jaar voorbij gegaan dat ik vrijwel geen kerk van binnen heb gezien.”

Hoe kwam dat?
“Ik had het gehad met de kerk en de zwart-witte kijk op de wereld. Maar na het overlijden en tijdens de begrafenis van mijn schoonmoeder kwam ik, samen met mijn vrouw in contact met Cornelis Visser, dominee van de protestantse kerk in Westzaan. Hij leidde destijds de uitvaartdienst. We voelden ons goed bij de mensen daar en dat trok ons weer over de drempel; nu ben ik zelfs koster van die kerk.”

Hoe ben je bij Santiago de Musical betrokken geraakt?
“Bij de musicalgroep Jozef, die al enige jaren bestaat, heb ik samen met Peter Pels de leiding. Ik doe veel met teksten, hij de muziek. Toen ik dominee Mirjam Sloots tegenkwam, bleken er veel raakvlakken te zijn. Samen besloten we haar initiatief voor Santiago de Musical gestalte te geven.”

Wat is jouw Santiago-moment?
Lachend: “Heb je ook eenvoudige vragen? Voor mij gaat het Santiagoproject over het ontmoeten van bijzondere mensen. De wereld zou heel klein moeten zijn, maar de realiteit is dat de wereld heel groot is en dat we ver van elkaar afstaan. Het is heerlijk om zulke open en hartelijke mensen te ontmoeten.”

Organisaties die ook een persoonlijk portret van een lid van hun gemeente willen plaatsen op deze site, kunnen contact opnemen met het projectteam via info@santiagodemusical.nl