Portret van Pooja Kumar

Het portret van Pooja Kumar, een Zaanse hindoe

santiago de musicalPooja KumarIk ben Pooja Kumar. Samen met mijn zoon van 21 en mijn dochter van 13 woon ik in Westerkoog. Ik ben in Suriname geboren, maar ik woon al bijna mijn hele leven in Nederland.

Waar geloof je in?

Ik ben hindoe, maar ik ben niet echt streng. Mijn ouders zijn op latere leeftijd christen geworden. Als mijn vader met kerst naar de kerk gaat, ga ik altijd mee. Hindoestanen geloven in verschillende goden, maar voor mij is er één god. Of je nu hindoe, christen of moslim bent: je hart moet goed zijn.

Hoe geef je je geloof vorm?

Ik hou van mensen helpen, dat geeft me veel voldoening. Ik uit mijn geloof door klaar te staan voor anderen en hen te helpen waar het nodig is. Dat vind ik belangrijker dan naar de kerk, mandir of moskee te gaan. Al ga ik wel af en toe. Ook werk ik met mensen met een verstandelijke beperking en ga in de zomer als begeleider mee op vakantie met alleenstaande vrouwen met een mininuminkomen. Zo leef ik mijn geloof. Ik sta klaar voor de mensen die het het meest nodig hebben.

Hoe ben je bij Santiago de Musical betrokken geraakt?

Projectleider Mirjam Sloots heeft mij benaderd via de stichting Shri Sanatan Dharm Maha Sabha Zaanstad. Ze heeft me een paar mails gestuurd en ze heeft me gebeld; ik ben dezelfde dag nog naar de repetitie gekomen. Als Bollywooddanseres hou ik van zingen en acteren; ik vond het gelijk hartstikke leuk. Voor Santiago de Musical heb ik voor een gedeelte van de dans de choreografie gemaakt.

Wat is jouw Santiago-moment?

Ik kom elke week met plezier naar de repetities. Het samenzijn, de gezelligheid, de ervaringen die ik opdoe. Ik doe hier van alles. En je leert andere mensen kennen. Samen werken we aan iets heel moois. Ik zie het al voor me hoe we straks in februari een musical ten tonele brengen. De kleding, de muziek, de dans… Magisch!

Organisaties die ook een persoonlijk portret van een lid van hun gemeente willen plaatsen op deze site, kunnen contact opnemen met het projectteam via info@santiagodemusical.nl