Santiago-familie verwelkomt Syrische muzikanten

santiago de musicalIn de grote zaal van het Apostolisch Genootschap kwam woensdagavond weer de hele groep van Santiago-zangers en toneelspelers bij elkaar. Mirjam Sloots introduceerde deze avond twee Syrische muzikanten die ook een bijdrage gaan leveren aan de musical. Om een kleine indruk te geven zongen ze samen een mooi Arabisch liefdeslied.

Regisseur Steven Geldof was ook onder de indruk van het korte optreden van de twee Syrische muzikanten. ,,Ze zingen echt heel mooi, alleen versta ik natuurlijk niet wat ze zeggen. Maar hoe dan ook, het klinkt heel goed en past ook precies in de sfeer van de uitvoering. Duidelijk een verrijking van ons project.”

Positief signaal afgeven

De Santiago-familie groeit door hun komst. En zoals dat hoort bij nieuwe familieleden, kregen ze een warm welkom van de cast. ,,Al is het natuurlijk onmogelijk alle namen gelijk te onthouden, het signaal dat hun inzet wordt gewaardeerd zal zeker overkomen”, stelt Mirjam Sloots. Na het flitsbezoek aan de repetitie in Zaandijk ging het gezelschap door naar Krommenie waar ze hebben kennisgemaakt van muziekensemble The Incredibles die daar repeteerden.

Na hun introductie was er werk aan de winkel voor de hele groep en op het podium werd met ijver en enthousiasme flink geacteerd en gezongen. De verschillende situaties die in dit mooie verhaal voorkomen werden er uitgelicht; de krijgers, de marktscène, het café, de woestijn, en zo meer. Ook konden deze avond de poster en flyer worden getoond. Die zien er geweldig uit en over de flyers zal iedereen nog wel meer horen ... !

santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical