Repetities Santiago de Musical

santiago de musicalDe repetities zijn iedere week op woensdag. Deze vinden plaats van 19:30 tot 22:00 uur in Het Apostolisch Genootschap, Tuinstraat 4, Zaandijk.

Project Santiago de Musical is een project waarin verbinding, ontmoeten en plezier centraal staan. Verschillende Zaanse religieuze en maatschappelijke organisaties hebben de handen ineen geslagen met als doel om in februari 2016 een spetterende musical neer te zetten.

Syrische muzikanten repeteren mee in Krommenie

santiago de musical“Een enthousiaste groep”, dat had de Dick Emmer, wethouder en locoburgemeester van Zaanstad gelijk door. Het was de eerste repetitieavond na de kerstvakantie. Er werd enthousiast gezongen en gespeeld, maar het verliep niet foutloos. Dit viel Dick Emmer ook op.

santiago de musical

‘Waar ben ik in terecht gekomen?’

Ik werd een tijdje geleden aangesproken door een vriendin met de vraag of ik van zingen houd.

santiago de musical

Hoofdrollen langzaam maar zeker ingevuld

,,Dit is een heel gemeen stukje om te zingen”, zegt Claudia als het marktlied wordt geoefend.

santiago de musical

Voorbereidingen in volle gang

De opdracht die regisseur Steven Geldof aan de zanggroep woendagvond 7 oktober meegaf was een uitdagende.

Ga jezelf niet overschreeuwen

santiago de musicalDe boodschap die muzikaal leidster Claudia Rumondor woensdag 25 november aan de cast gaf was duidelijk: ‘ga jezelf niet overschreeuwen.” Ze doelde op de komende repetitie als muziekensemble The Incredibles ook meedoet. Tweede puntje van aandacht die Claudia aangaf was de vertraging in het zingen van het tekstdeel ‘ach jij arme donder…’. In verband met het mooie loopje in de muziek die het ensemble daar wil maken, moet de cast dat deel twee keer zo langzaam zingen. Tis even dat jullie het weten!