Syrische muzikanten repeteren mee in Krommenie

santiago de musical

Muzikaal oor van wethouder Dick Emmer

“Een enthousiaste groep”, dat had de Dick Emmer, wethouder en locoburgemeester van Zaanstad gelijk door. Het was de eerste repetitieavond na de kerstvakantie. Er werd enthousiast gezongen en gespeeld, maar het verliep niet foutloos. Dit viel Dick Emmer ook op.

De wethouder was binnen zijn privékring gevraagd te helpen met vervoer. Zo reed hij als volleerd taxichauffeur Syrische vluchtelingen tussen Zaandam en Krommenie.

Meezingers

De wethouder was overigens nieuwsgierig waar de organisatie van Santiago de Syrische muzikanten gaat inzetten. Die specifieke rol is nog onbekend. Dat ze er tussen passen, werd duidelijk na de koffiepauze. Ze lieten horen wat ze in huis hadden. Iedereen zong en klapte mee op het wereldwijde bekende refrein ‘Param pam pam’. Genieten, zoals muziek mensen kan binden. De eerste repetitie na de kerstvakantie leek op een nieuwjaarsreceptie met veel meezingers. The Incredibles inspireerde eveneens met klassiekers van Stevie Wonder en The Rolling Stones. Speelkwartier voor iedereen, daarna weer serieus! Fouten maken tijdens de repetitie mag. Straks in het weekend van 13 en 14 februari tijdens de officiële uitvoering wordt het niet getolereerd!

Posters

De komende tijd gaat de musicalgroep flink aan de weg timmeren. Zo staat voor 23 januari een groots opgezette flyeractie in de Zaanstreek op het programma. Posters mogen op openbare locaties worden opgehangen, ook in de bibliotheek. Dat benadrukte Dick Emmer nog even, na een vraag uit de groep.

“Dit project wordt door gemeente Zaanstad gesubsidieerd, evenals de bibliotheken.” Mocht een bibliotheekassistente zeggen dat het niet mag, omdat men denkt dat het commercieel is: Die vlieger gaat niet op. De wethouder heeft met eigen ogen kunnen zien wat er met het subsidiegeld wordt gedaan.