Woensdag 2 december repetitie in Krommenie

santiago de musical
,,Ga jezelf niet overschreeuwen”

De boodschap die muzikaal leidster Claudia Rumondor woensdag 25 november aan de cast gaf was duidelijk: ‘ga jezelf niet overschreeuwen.” Ze doelde op de komende repetitie als muziekensemble The Incredibles ook meedoet.

Twee keer zo langzaam
Tweede puntje van aandacht die Claudia aangaf was de vertraging in het zingen van het tekstdeel ‘ach jij arme donder…’. In verband met het mooie loopje in de muziek die het ensemble daar wil maken, moet de cast dat deel twee keer zo langzaam zingen. Tis even dat jullie het weten!

Aanpakken
Na de huishoudelijke mededelingen was het gelijk aanpakken want de bedoeling was alles achter elkaar te spelen en zingen. En dan zie je dat de spelers sterk groeien in hun rol. Zo veranderde Cor in een welluidende karavaandrijver die in vloeiend Arabisch zijn lotgenoten aanspoorde hem te volgen de woestijn in. Maar ook de vertelster praatte rap van de tongriem gesneden de scènes aan elkaar. Er werd mooi gezongen, enthousiast gedanst, veel gelachen en serieus toneel gespeeld. Prachtig om te zien. Dat smaakt naar meer!

santiago de musical santiago de musical