Hoofdrollen langzaam maar zeker ingevuld

santiago de musical

Jeroen Rekveld in hoofdrol als Santiago, Saray Koel verkozen tot Fatima

,,Dit is een heel gemeen stukje om te zingen”, zegt Claudia als het marktlied wordt geoefend. ,,Klopt”, zegt een van de deelnemers en voegt er aan toe ,,zoals we het nu zongen, klonk het vals!” Afgelopen woensdagavond werd er druk geoefend in De Vermaning tijdens de wekelijkse repetitieavond van Santiago de Musical. En twee hele belangrijke rollen werden vergeven: die van Santiago de herder en Fatima, zijn grote liefde… Maar voordat regisseur Steven Geldof en muzikaal leidster Claudia Rumondor hun keuze bepaalden, werd er eerst heftig geoefend door de groep onder leiding van Irene van Splunter. Waarbij het leuke is voor de schrijver van dit verslag het muzikaal niveau per week te zien (horen) stijgen. Het marktlied wordt een halfje te hoog gezongen, toneelspelen alsof je waren op de markt aanprijst, tekstpassages worden geoefend, er wordt serieus gewerkt maar ook veel gelachen. Maktub!

,,Leef je droom tot het einde! Ik ga door met mijn reis…”, schalt het geïnspireerd door de ruimte. ,,Maktub! Een belangrijk woord! Oftewel, de gang van het leven…” ,,Jullie moeten duidelijk articuleren, vooraan in je mond zingen. Anders slik je de woorden in en word je slechter verstaanbaar”, adviseert Claudia de groep.

Weg met tekstboek…

,,Nu gaan we de uitdaging aan; leg de tekstboeken weg en we gaan uit het hoofd zingen”, grijnst Steven als hij dit tegen de spelers zegt. ,,Ja zeg, nu al uit ons hoofd! Kom op!”, zegt Marjan maar ze zingt toch een groot deel vloeiend mee. Pianist Peter Pels, die een sterke begeleidende rol speelt bij de repetities, zet weer in en langzaam maar zeker groeit een groep muziekliefhebbers uit tot een harmonieus koor. Steven kijkt daar na afloop toch anders tegenaan… ,,Het stuk met ‘dai, dai, dai’ zat er goed in, maar de rest… Huiswerk voor volgende week: marktlied oefenen want we gaan zonder boek zingen!”

Hoofdrollen

Na de pauze, altijd een gezellig moment om met je medespelers in contact te komen en ervaringen uit te wisselen, komen Steven en Claudia met hun keuzes voor de hoofdrollen op de proppen: Jeroen Rekveld kruipt, naast Mark de Waal, in de rol van Santiago de herder. Saray Koel mag de hoofdrol van Fatima gaan spelen, de grote liefde van Santiago. (zie hun reacties in de films van de repetitie). Namens het hele Santiago-team: gefeliciteerd Jeroen en Saray!

Woensdag 23 september is de repetitieavond weer op het vertrouwde adres: Het Apostolisch Genootschap, Tuinstraat 4, Zaandijk.

Verslag foto’s/films: Dirk Karten

Reageren? Mail dan naar info@santiagodemusical.nl

Repetitie in beeld gebracht

santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical

Filmpjes repetitie woensdag 16 september