Regie

santiago de musical

Plankenkoorts? Weg ermee! Bij de kick–off van Santiago de Musical liet Steven Geldof de mensen zichzelf verbazen door binnen twintig minuten een scène in te studeren, compleet met ‘freeze’ en gespeeld voor live publiek.

Spelenderwijs het beste uit jezelf halen

Goed om te weten: in Santiago de Musical krijg je als deelnemer de kans het beste uit jezelf te halen. Maar dat doe je nooit alleen. Zo worden de acteurs en muzikanten gecoacht door professioneel regisseur Steven Geldof (artistiek brein achter de succesvolle Zaanse Kerst Theater Tour en inspirerende hutspot).

Ontdekkingsreis

Zijn visie op dit samenbindend project: ,,Je ziet de verharding in onze samenleving toenemen. Er is onbegrip en steeds meer agressie. Vaak omdat we over elkaar spreken in plaats van met elkaar. Project Santiago kun je zien als ontdekkingsreis naar de rijkdom van diverse culturen. Je hoeft niet naar verre landen af te reizen om die schat te ontdekken. Die buurman kleedt zich wellicht anders en houdt er andere gewoontes op na, maar als je met hem in gesprek gaat zal blijken dat hij een waardevol mens is. Santiago heeft als hoger doel mensen uit diverse culturen en achtergronden met elkaar in contact te brengen en te verbinden.”

Talent begeleiden: een talent op zich

Zangers, dansers, toneelspelers, kortom iedereen die straks op het toneel staat krijgt persoonlijke coaching van Steven. De regisseur heeft een scherp oog voor talentbegeleiding en laat je op een natuurlijke manier het beste uit jezelf halen. Met de nodige humor blijft Steven op luchtige, maar gelijk duidelijke, wijze ‘kneden’ tot je het beste van jezelf op het toneel laat zien.

Over Steven Geldof

santiago de musicalZaankanter Steven Geldof is ruim tien jaar actief als professioneel filmmaker en regisseur. Op jonge leeftijd was hij al actief in de filmwereld en produceerde diverse speelfilms en bedrijfsproducties. Na zijn studie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie richtte hij in 2006 Geldof Film op. Geldof Film maakt films die de kijker raakt en aan het denken zet over haar of zijn rol in de samenleving. De films brengen een verandering teweeg: de kijker krijgt ergens zin in, heroverweegt eerder ingenomen standpunten en wordt aan het denken en in beweging gezet. Geldof Film gelooft in een wereld waarin mensen bewust zijn van hun onderlinge verbondenheid en dat mensen elkaar nodig hebben.

Zie ook: inspirerendehutspot.nl

Regie-assistente Irene van Splunter

’Dit project inspireert werkelijk’
santiago de musicalIrene van Splunter kwam al snel na de start van het project in beeld. Ze was heel welkom want regisseur Steven Geldof kon wel wat hulp gebruiken. Irene groeide snel in haar rol als regie-assistente en is inmiddels een vertrouwd gezicht voor de cast. Goedlachse Irene is dramatherapeut. Ze geeft af en toe trainingen en werkt mee aan projecten op het gebied van drama en theater. Daarnaast is ze actief in het onderwijs. Het mag duidelijk zijn dat ook daar veel waardevolle ervaring uit voorkomt. Irene hoorde over het project via het Apostolisch Genootschap. Ze vindt het geweldig dat ze de taak als regie-assistente op zich kan nemen.

Veel vrolijkheid
,,Dit project inspireert werkelijk en maakt me blij. Je voelt het gewoon in de samenwerking, het is echt een mooie groep! Goed gemêleerd, veel vrolijkheid en plezier. Wat wil je nog meer?” Voor Irene is duidelijk dat deze ervaring ook doorwerkt. ,,Je straalt iets uit door de vreugde die je ervaart. De vrolijkheid en het enthousiasme van iedereen. En wat je uitstraalt komt weer terug!”

santiago de musicalVoor de groep maar ook individueel geeft Irene graag tips.