Het verhaal

Inspirerende  bestseller van auteur Paulo Coelho komt tot leven in Zaanstreek

santiago de musicalDe hoofdpersoon in dit verhaal is de jonge, Spaanse schaapsherder Santiago. Hij is tevreden met het hoeden van zijn schapen, houdt ervan om met ze door het land te trekken. Dan droomt hij iets waarvan hij weet het heel belangrijk is en gaat maar een zigeunerin die hem zijn droom uitlegt en hem vertelt over hem onbekende dingen. Later ontmoet hij een oude man, Melchisedek, die hem vertelt over dingen waar hij eerder nooit over had nagedacht. Deze ontmoeting brengt hem ertoe om een groot avontuur aan te gaan!

Reis begint

Santiago de herder verkoopt zijn schapen en gaat op pad en zo begint zijn reis door de enorme woestijnen van Noord-Afrika, van Marokko tot aan de piramiden in Egypte. Want daar zou hij een ontdekking kunnen doen is hem verteld.

Droom volgen

Onderweg maakt hij natuurlijk heel wat avonturen mee. Hij denkt na over het doel van zijn leven en leert veel van de mensen die hij onderweg ontmoet. Hij leert ook hoe hij allerlei moeilijkheden kan overwinnen. Vaak zijn de uitdagingen waar hij voor komt te staan wel erg groot en er komt heel wat bij kijken om zijn droom te blijven volgen!

Antwoord

Hij ontmoet ook mensen die hem op de een of andere manier helpen bij zijn lange reis. Zo is er de Engelsman die ook onderweg is naar Egypte, naar een ‘alchemist’… Santiago komt na een lange, zware en spannende tocht bij de piramiden van Egypte aan. Daar zal hij het antwoord op zijn vragen vinden.