Muziek

Muzikanten die deelnemen aan Santiago de Musical zijn in goede handen bij componist, docent en cultureel ondernemer Claudia Rumondor. Zij studeerde Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en Media en Cultuur (filmstudies) en Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Claudia studeerde als eerste Amsterdamse componist af met een lesbevoegdheid in compositie.

Muzikaal talent in goede handen bij componist en docent Claudia Rumondor

Met behulp van een beurs via het Top Talentenprogramma deed zij onderzoek naar compositiemethodiek en bereidde menig jonge componist voor op een hoofdvakstudie aan het conservatorium. Als artist in residence was ze verbonden aan Markant, Centrum voor Kunsteducatie Apeldoorn. Tevens was de veelzijdige Zaanse huiscomponist van FluXus Centrum voor de Kunsten Zaanstad.

Muziek maakt School

Ook was zij van 2010-2014 assistent artistiek leider van Muziek maakt School, een FluXus-programma dat onderzoek doet naar klassikaal, instrumentaal onderwijs op de basisschool. Voor dit programma verzorgde zij naast de coördinatie ook lessen in harp, gamelan, koor, improvisatie en compositie.

Mini-opera’s voor Poelenburg

Voor haar eigen Zaanse wijk Poelenburg nam Claudia 100 kinderliedjes van buurtbewoners op en maakte met buurtkinderen zeven mini-opera's. Claudia’s composities wonnen verschillende prijzen, waaronder een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours en de Henriëtte Bosmansprijs 2008 (publieksprijs).

Zie ook: rumondor.nl

santiago de musical Componist/muzikaal leidster Claudia Rumondor neemt de muzikanten onder haar hoede. (Foto: Friso Keuris)